Paprykowa cielęcinka palce lizać! – Dieta Dukana

Do tego smakowitego, pachnącego przepisu potrzebujesz około 1 kg cielęciny, średnią cebulkę, 2 czerwone mięsiste papryki, bezcukrowy przecier pomidorowy, oraz aromatyczne przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, ciemny organiczny sos sojowy, oraz do smaku kostkę rosołową, sól, pieprz cayenne i słodka paprykę.

Mięso należy dokładnie oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Tak samo potraktuj paprykę oraz cebulkę. Rozdrobnione mięso doprawiaj papryką słodką, pieprzem, sosem sojowym, oraz solą i odstaw na godzinę do lodówki. Następnie mocno rozgrzej teflonową, grillową patelnię i tak opiekaj schłodzone mięso. Do zrumienionego mięsa dołącz cebulę, aby pięknie wypuściła aromatyczne słodkie soki. Wszystko przełóż do rondla, dodając ziele angielskie, liście laurowe, a całość zalej bulionem z kostki. Zagotuj i dodaj do mięsa przecier wraz z pokrojoną w kostkę papryką. Na małym ogniu duś wszystko przez blisko dwie godziny. Na finiszu dosyp jeszcze odrobinę słodkiej papryki w proszku, lub także innymi ulubionymi ziołami i zaciągnij beztłuszczowym jogurtem naturalnym.

No Comments »

dietetyk on Czerwiec 26th 2013 in Dieta dukana